12-11-2008

Lieve vriend

12 november 2008, 8.39 uur. De zon schijnt zacht en de wind waait wild. De hemel gloort rozerood tot aan de oren. Een nieuw wereldwonder is geboren. Keizerlijk gehaald en koninklijk ontvangen. Met een klein en bonkend hart en alles erop en eraan. Zijn lot ligt al vast. Een groeiproces in een lange reis vol verwondering. Voorzien van eten, warmte en veel genegenheid. Zoet en zaligmakend in ouders ogen. Deze lieve vriend heet Dim.

Kijk en zie hem daar eens liggen. De wereld aan zijn voeten, trappelend van verbazing. Tien kleine vingers reikend in de lucht, de hemel voor het grijpen. Familie en vrienden, al het geluk verzamelt, staart dromerig en trots rondom hem heen. Een hemels geluk huilt en stottert diep van binnen en weet met zichzelf geen blijf.

Een grote rugzak staat al klaar voor deze kleine kerel. Tot de rand gevuld met liefde, zorg en moed. Verzameld en geborgen door vrienden en familie, onvoorwaardelijk, gratis en voor niets. Een rugzak vol met geluk, voor een wereldreis in wording. Een gemeenschappelijk geschenk, gegeven met een glimlach om het hart.

Welkom lieve vriend. Uit kleine stukjes losgesprongen liefde geboren, steel jij het hart van iedereen. En niemand die het terugvraagt. Hoe krijg je het voor elkaar?
Je vertoeft in goed gezelschap. Beroemdheden zijn je deze dag voorgegaan. August Rodin, Grace Kelly, Tonke Dragt en Peter Post. Johnny van Doorn, Neil Young, Nadia Comaneci en Wim Kieft. Het kan geen toeval zijn. Ze dragen allemaal cultuur of sport in hart en nieren. En wie weet, misschien ben jij wel uit hetzelfde hout gesneden.

Even jouw geboortedag geplaatst in het licht van het verleden. Op 12 november 1990 publiceert Tim Berners-Lee zijn voorstel voor een World Wide Web. Internet verandert voorgoed de wereld. Ten goede en ten kwade. Jij lieve vriend, jij bent gezegend met alleen een leven na het internet. Veranderingen en nieuwe ontwikkelingen vinden nu in sneltempo plaats. Een spannende wereld ligt aan je voeten. Pluk de vruchten en neem het waar.

What’s in the name? Toeval is een kruising der wegen. Zo ook met 12 november lang geleden. Toen vierden men de christelijke feestdag van paus Martinus I († 655). Een dag die viel na de feestdag van naamgenoot Sint Martinus van Tours († 397). Om ze van elkaar te kunnen scheiden noemde men paus Martinus I in de Nederlanden ook wel Sint-Kruk, vernoemd naar zijn bisschopsstaf. Op 11 november zeiden de christenen dan tegen elkaar “Vandaag is ’t Sinte Marten en morgen Sinte-Kruk”.

Paus Martinus I stond bekend om zijn liefde voor de armen en zorg voor de gelovigen. Hij was wel een beetje recalcitrant. Nam met zijn geloof stelling tegen de gevestigde orde. In zijn ogen kon Christus pas serieus een mens genoemd worden, als hij ook een menselijke wil zou hebben bezeten, onderhevig aan menselijke begeerten en emoties, inclusief twijfel. Zoiets kon natuurlijk nooit van de goddelijke wil beweerd worden. Opa Martien zou dit vast heel bijzonder hebben gevonden. Een paus naar zijn hart.

Lieve vriend, je bent geboren in een woelig jaar, midden in een mondiale financiële crisis. In een maand waarin Amerika zijn 1e zwarte president kiest met hoop op ‘change’. Een maand waarin Ilse de Lange voor de eerste keer een nummer 1 positie bereikt in de Nederlandse Top 40. Incredible! ‘So incredible, the love we have. The things we hold, let's make them last!’

Voorlopig zal het jou allemaal worst wezen. Kom op zeg, effe dimme! De komende jaren straal en Glow jij alleen maar honderduit. Vind jij volledige rust en geborgenheid in een gloednieuwe witte kabouterkamer en voel je jezelf met liefde en zorg omringd, door twee schatten van ouders en twee snorrende poezen.

Lieve vriend, je bent geboren in de herfst van de natuur onder het sterrenbeeld schorpioen. Vele seizoenen zullen er nog volgen. Vol afwisseling en avontuur. Honderdduizend knuffels ga je nog geven en ontvangen en je zult groeien als groene kool.
Als waterteken ga je de wondere wereld verkennen. Ik wens je daarbij geloof, gezondheid, wijsheid en kracht. Dat de wereld aan je voeten liggen mag ...

Dikke kus.

Ome Mien