31-10-2008

Verlanglijstje

Honger en dorst voor altijd uit de wereld. Voedselbanken gratis en nooit meer op de pof. Armoede, HIV en iedere oorlog overwonnen. Acceptatie van meerdere geloven en culturen. Eenzaamheid doorbroken. Liefde en muziek voor diegene die het horen wil. Warmte en wilskracht in lijf en leden. Vriendelijk verkeer op alle wegen. Bedreigde dieren gered in hun bestaan. Rust en vrede in hoofd en hart van alleman. De hemel terug op aarde.

Ontluikende liefdes voor vrienden en vriendinnen. Een vijver in de tuin. Kaartjes voor Frans Bauer. Een zitbank passend in de hoek. Het liefst ook nieuwe buren. Warme zomers in de lente en strenge winters in de herfst. Luisterende kinderen. Alle dagen feest. Romig roze romantiek. Parfum van Dior. Een digitaal toilet met Wii en alle files opgelost. Nooit meer hoeven wachten op je beurt. Een oplossing voor haast en ongeduld. Heel veel inspiratie. Eindelijk eens centen op de bank en geld op zak. Spiritualiteit en wat meer bezinning. Snelle servers en snel internet en altijd verbinding.

Gordijnen die passen bij de bank. Schoon water, groen gas en zuinig licht. Schoon milieu en vooral schone handen. Meer ozon in de stratosfeer en gekanker uit de wereld. Leven in opperste gezondheid en roken nooit meer toegestaan. Geen kunstkerstboom maar een echte en ook nog lichtjes in de stal. Meer vrolijkheid bij vrouwen. Lots of feedback en meer bevestiging. Veel zoenen en knuffels. Op zijn tijd een aai over de bol. Gezond eten en voor het slapen gaan seks. Wat langer mogen opblijven en geen zondagse kleren aan. Lowlands voor de tweede keer.

Eeuwige roem en bekendheid. Mooie schilderijen voor in de hal. Een nieuwe auto voor de deur. Fris geurende toiletten. Huizen opknappen, schilderen en verkopen. Nestje bouwen. Ooievaar lokken. Baby op komst. Vlotte bevalling. Nieuwe hobby’s, banen en contacten. Een Elfstedentocht in 2009. Alle schoonmoeders verbannen naar Hawaï. Marathon lopen in 1 uur en 58 minuten. Iedereen in Nederland kampioen. Een nieuwe iPod met tig gigabyte. Een schattige hond, poesje, pony of paard. Kippetjes of cavia’s of misschien wel een papagaai. Helpdesken zonder toeters en bellen. FAQ met OGA. Geen McCain maar wel Obama.

Stinkend rijk worden. Meer humor op het werk. Niet verdwalen in jezelf. Netwerken, omscholen en emigreren. Eigen zaak beginnen. Lotto winnen. Nooit meer hoeven strijken. Een zichzelf schoonmakend huis. Boodschappen netjes thuisgebracht. De auto eeuwig schoon. Nog wat jaartjes erbij voor familie en vrienden. Een witte kerst en een spetterend nieuwjaarsfeest. Een cosy carnaval en een zalig Pasen. Sneeuwrijke wintersport en verre vakanties. Pepernoten en mandarijntjes. Gepofte kastanjes, brandende kachels en een knapperend haardvuur. En niet te vergeten. Een grote chocoladeletter, liefst puur.

Mien Schudspier