15-04-2011

Voor Elise

Een roze kaart valt door de brievenbus. Te midden van een grote roos die jubelt in het groen steekt zusje Chloé van blijdschap de handjes in de lucht. Vlinders fladderen door de lucht. In de blauwe verte ligt een luchtkasteel op wacht. Goh, wat zal de toekomst allemaal brengen? Schattig pronkt een klein meisje op een grote roze roos. Zij luistert naar een kabbelende zee die turquoise schittert achter witte madeliefjes. Een mooi meisje is geboren. Elise is haar naam.

Elise vertegenwoordigt zeven pond en een halve meter geluk. In een klein stadje langs de Maas, zweeft ze zacht wiegend weg op de klanken van een mooi pianostuk. Nog nooit klonk Bagatelle nr. 25 in a mineur zo fijn. Ooit toverde Beethoven met deze bagatelle een glimlach rond de mond van een verborgen liefde. Zo maar, zijdelings: Für Elise. Hoe puur en mooi kan ode aan de liefde zijn? Dat geldt ook voor deze kleine pasgeboren Elise.

Liefde slaagt als zij van twee kanten komt. Dat bezingt Adéle, bluesy en verfijnd, vanaf de nummer één postie in de TOP40, met het nummer ‘Rolling in the deep’. Voor Elise geen enkel probleem. In haar naam zweert zij bij God, dat van en naar haar toe, de liefde alle kanten uitstroomt. What’s in a name? Qu'est-ce que c’est dans un nom? Rien, pas de problème, parce que avec Chloé et Elise toute ira bien!

Op 18 februari geboren, dat is een speciale geboortedag. Want lieve Elise, tante Esther ging jou op dezelfde dag voor, op een mooie carnavalsmaandag in 1980. Een flink aantal beroemdheden zagen op dezelfde dag het licht en dragen net zo’n mooie namen. Alessandro Volta, Louis Comfort Tiffany, Enzo Ferrari, Yoko Ono, Paco Rabanne, Prinses Christina, Randy Crawford en John Travolta.

Wat ligt er voor jou onder sterrenbeeld Waterman in het verschiet? Een verre reis naar Rusland of simpelweg naar Zweden? Wie weet woon je later in een prachtige blauwgroene tuin met fruitbomen, orchideeën en goudenregen. Raak je in je element onder staalblauwe luchten. Vindingrijk ga jij jouw wereld verkennen. Liefst in vrijheid en onafhankelijkheid. Wat zul je later worden? Schrijfster, geleerde, uitvindster of misschien wel astrologe. Het staat allemaal allang in de sterren geschreven. Aan jou om het allemaal te gaan ontdekken.

Lieve Elise, voorlopig blijf je nog een lief konijn en laat je je omringen door schoonheid en door liefde. In rust, in vrede en in harmonie. Droom maar lekker zacht over wat nog komen gaat. De wereld ligt te wachten aan je voeten. Benut al je talenten en kansen en geniet van alle muziek rondom je heen. Maar vergeet ook vooral niet, c’est le ton qui fait la musique.

Oudoom Mien