02-06-2011

Polonaise in het Combicentrum

High ho, welkom op de wijkmanifestatie van het nieuwe Westen. Bent u op zoek naar een perfecte combi van entertainment, winkelplezier en feest? Haak dan even gezellig in bij deze jolige Combicentrum polonaise.

Eerst maar even een feestpak aantrekken. In de stijlvolle kledingzaak Bibon vinden we de nieuwste kinderkleding in de juiste maat. Trots showen de kleintjes hun Little Feet met Finger in the Nose. In ons feestpak zwieren we naar Profile Henk van Rooij op zoek naar een geschikt vervoermiddel. Henk heeft voor elke portemonnee een fiets. En dat al vier generaties lang. Met een goede fiets kunnen we de auto laten staan. Op de fiets trekken we in polonaise verder. Het haar zit nog niet goed. Geen probleem. Bij Hair-Combi laten we ons wat kleurrijke hairextensies aanmeten. Zo staan we er gekleurd op.

Voor een wijkmanifestatie moet je goed eten. Een stevige bodem wordt gelegd met visspecialiteiten van Fish ‘n Food. Gezond, gezellig, gemakkelijk én exotisch. Gaan we voor de sushi of nemen we sashimi? Vis maakt dorstig. Voorzichtig steken we de Mierloseweg over en lessen onze dorst bij Wijnhuis Helmond. Champagne, port, frisdrank, bier en wijn: voor de betere borrel moet je in het Wijnhuis zijn. Voordat de drank naar ons hoofd stijgt, prikken we nog eerst een vorkje bij Snackbar van de Hamsvoort. Friet van versgesneden aardappelen met softijsje toe. Niet echt gezond. Dus stoppen we even bij Derison voor wat groente en fruit. Smaakvolle producten voor een vitaal leven, vol bouwstoffen en vitamines. De groente smaakt wel groen. Daar hoort lekkere olie, saus of dressing bij. Die vinden we bij Boter, kaas en eieren! Een keileuke naam.

Voorzichtig steken we de Mierloseweg weer over. Een goede maaltijd sluit je af met zoetigheid en koffie. Gelukkig bevinden we ons in de buurt van ‘t Lekker Plekske van Frits van de Looveren. Die bakt de broodjes zoet. Koffie op? Geen probleem want Frits verkoopt ook High Tea. Door het grote feestmaal begint de maag lichtjes te protesteren. Met Oosterse wijsheid is dat zo verholpen. Dat treft, want in het Westen is ook het Oosten aanwezig. De producten van Reformhuis Anemoon maken ons allemaal weer happy. We voelen ons weer helemaal Jin(g) en Jan(g).

Plots barst de muziek los in het nieuwe Westen. Een bende oude bekenden is van de zangpartij. Carlos Donkers, Lieke van Duppen en Johnny Slegers zingen hun longen uit hun lijf. Wat een leuk feest. Het lijkt hier wel één groot wild West. Met stropdasschieten, rodeo en een huifkar vol met Hooizaaiers. BEM, BEM wat horen we nu? Een brassband schudt van links naar rechts, armen, benen, buiken los. Iedereen gaat uit zijn dak. Een demootje Tai Chi brengt ons weer gauw terug op aarde.

Het lijkt hier wel een grote kermis. Tijd om eens een gokje te gaan wagen. Dat doen we in The Read Shop. Daar kun je meer dan lezen alleen. Makkelijk en leuk. Lotto of Staatsloterij, het maakt ons niet meer uit. Als eindgetal nemen we Lucky 7. We versturen ook gelijk een leuke kaart want het postagentschap is in de buurt. Een lekkere geur komt ons tegemoet. Het ruikt naar camel en tabak. Die komt van Tabak Speciaalzaak Evers-Vos en Compaenen. Al 70 jaar lang een vertrouwde lucht.

We steken de Mierloseweg weer veilig over. Goedgehumeurd eindigen we onze polonaise in Café le Bonheur. Het thuishonk van de bridgeclub met gelijke naam. Dat brengt vast geluk. Tevens thuishaven van de Rotoract Club Helmond. Oud en jong ontmoet elkaar. We all benefit because they feel and do good. Een prachtig mooi café om onze polonaise te eindigen. Maar niet voordat we een bloemetje hebben gescoord bij de buren, Bloemsierkunst Aurora. We kopen daar een paar mooie bosjes bloemen om wat mensen te bedanken.

Onze dank gaat uit naar Winkeliersvereniging Combicentrum, Stichting Buurtbeheer Helmond-West, Stichting Welzijn Helmond en Stichting Vogelaar. Zij hebben het mogelijk gemaakt dat wij hier allen kunnen feesten. Buurtbewoners, winkeliers, organisaties, Hagenezen en Oranjebuurters, wat vormen we een prachtige combi. We kloppen onszelf maar eens efkens op de borst. Wij vieren graag feest en omarmen het nieuwe Westen.

Dès pas echt gezellig, nie?

Mien zweeft en zwetst door Helmond-West

Gepubliceerd in Wijkkrant Helmond West Juni 2011 (speciale editie ter gelegenheid Wijkmanifestatie Helmond West > Polonaise in het Combicentrum