10-03-2010

Eenvoudige nieuwslezer gevonden (4/23)

Oranje boven luidt de klok. Naarstig speur ik alle websites af naar oranje blokjes. Ze voeden mijn nieuwsgierigheid. Ik ben 'eager' op nieuws. Zowel in privé als in werkgebruik. Ik maak dus gretig gebruik van Really Simple Syndication. RSS, weer zo'n fascinerende term in het webwalhalla. In mijn associatieve gedachtengang krijg ik onmiddelijk de neiging om de term op te zoeken in DSM IV. Ik strand daar echter bij RSI. De diagnose luidt: te veel geklikt. Dat moet ophouden. Maar gelukkig is er RSS.

Al snel heb ik een RSS-reader gevonden. Dat is wel zo handig. Zeker als je de berichten opspaart. Na 5 dagen blijk ik ineens 298 berichten nog niet gelezen te hebben. Ik scan snel langs de titels in de diverse onderwerpsrubrieken. Aardige tip van mijn personal RSS-assistant die bij mij op de werkkamer zit. Ik heb ook meteen in de RSS-gaarkeuken gekeken de assitant en onmiddelijk een aantal RSS-feeds en rubrieksindeling toegevoeg aan mijn Google-reader.
Wel zo handig die rubrieken. Daarmee gooi ik in één oogopslag alvast 247 berichten weg.

Waarschijnlijk zal ik de komende tijd nog wel even stoeien met de juiste index en van wie ik wel en niet de feeds interssant genoeg vind.
Het doet me denken aan vier jaar geleden toen ik de intrede van (en mijn eerste schreden op het pad van) RSS trachtte te doorgronden. Wat me van die onderzoekstocht is bijgebleven is dat ik afhaakte door de overflow aan informatie. Maar ja. Ik ben dan ook een veelvraat zodra ik geboeid raak door nieuwe technologie, zeker op het gebied van berichtgeving. Gevaar voor verslaving loert dan.

Ben benieuwd hoever ik mijn 2e ontdekkingstocht op het gebied van Really Simple Syndication kan aanwenden op een zinvolle en verantwoorde manier.
Ik ben dan ook echt blij met m'n nieuwe nieuwslezer: klik hier