27-03-2014

Paashaas Kip

Zij springt bijna uit haar vel. Paashaas Kip. Geboren in een verkeerd lichaam, dat mag duidelijk zijn. En dan ook nog te vondeling gelegd. Het kan verkeren. Het is ook geen gezicht, een Paashaas met veren. En dan moet deze Paashaas ook nog eens voor aap spelen. Het zal uzelf maar overkomen lezer. Een vervelende geschiedenis die vraagt om verdere toelichting. Een complex verhaal. Ik waarschuw u alvast.

Paashaas Kip is vijf jaar geleden verwekt onder een sterrenhemel aan het Noordzeestrand. Als gevolg van een amoureuze escapade tussen een tochtige kip en een stout haasje. Dat tochtige kippetje was niet zo maar een kippetje. Ze heette niet voor niets Windop. Nee, nee, het was een kippetje van adel. En niet zo maar een adellijk kippetje. Het behoorde tot een deftige exquise adellijke familie die geen enkele smet op haar adeldom tolereerde. Na het amoureuze avontuur besefte kippetje Windop onmiddellijk met wat voor een dilemma zij geconfronteerd werd. Stel dat ze zwanger was geworden?

Het stoute haasje daarentegen zat daar helemaal niet mee. Het haasje droeg zijn naam alle eer aan. Haas Fuck kwam voort uit een kwaadaardig aards en donker crimineel milieu. En kippetje Windop wist dat. Ze had dat meteen gespot. Er was meteen chemie. Opposites attrack nietwaar? Ze maakte dat meteen kenbaar aan het stoute haasje. Ze verleidde hem met haar koddige sexy zaadoogjes. Die stonden geil van mais. Het haasje was meteen om en wist het kippetje te paaien voor een stevige strandbeurt. Stout en woest naaide hij het kippetje tig keer, crimineel hard. Kippetje Windop genoot met volle teugen, dat mag duidelijk zijn. Het tokte staccato ... ja, ja, ja ...! Met nadrukkelijk hoofdgebaar voegde ze haar daad ook nog eens bij het woord. Haar kippennek bewoog ritmisch mee in hetzelfde tempo van haar getok en haar daad ... ja, ja, ja, ...! Er was geen houden aan. Haas Fuck en kippetje Windop vonden het beiden veel te lekker.

Wat Kip Windop bangelijk bevroedde kwam helaas ook uit. Ze raakte zwanger van haas Fuck. Precies drie weken later zat ze met gebakken peren en met een bastaard kippenhaasje opgescheept. Kleine kuikentjes zijn over het algemeen best schattig. Maar dit was toch een heel erg lelijk kuiken. Het had dikke snorharen, bruine veren en een paar lelijke lange oren. Slim als ze was had kip Windop al lang een plan bedacht. Ze durfde haar familie niet onder ogen te komen met Paashaas Kip. Haas Fuck probeerde het haar nog uit het hoofd te praten. Maar ze had haar besluit al snel genomen. Paashaas Kip werd te vondeling gelegd. In een schoenendoos onder een grote vingerplant bij tante Vleugellam. Die woonde in een verzorgingstehuis. Kip Vleugellam was hartstikke dement. Ze schrok zich een hoedje van Paashaas Kip. Dat was geen gezicht. Een demente kip met een hoed op dat is echt affreus. Zeker voor een adellijke familie die wat op te houden heeft. Paashaas Kip werd snel van tante Vleugellam weggenomen en afgegeven bij het dichtstbijzijnde kippenasiel.

Het is alweer vijf jaar geleden. Paashaas Kip bouwt nu zandkastelen. Ze heeft nooit geweten dat ze ter vondeling is gelegd. Haar is verteld dat beiden ouders bij haar geboorte op het strand, zijn overreden door een grote strandwals. Deze traumatische ervaring heeft ervoor gezorgd dat Paashaas Kip nu alleen nog zandkastelen bouwt. Waarom zandkastelen? Heel simpel. Het bouwen van een zandkasteel is een stuk eenvoudiger dan het bouwen van luchtkastelen.

Het verwerken van het droeve nieuws heeft lang geduurd. Het enige waar Paashaas Kip nog van droomt is dat haar geschiedenis ooit in een column wordt vastgelegd. Dat is begrijpelijk. Zo'n droeve geschiedenis moet voor eeuwig worden vastgelegd. Mag nooit vergeten worden. Wie weet komt het daar ooit nog van. Dromen zijn lang niet altijd bedrog.

Paashaas Kip slaakt een diepe zucht en besluit over te gaan tot een voor haar inmiddels vertrouwde orde van een nieuwe dag. Ze zet haar beste apenmasker op en neemt het mandje met eieren onder haar linkervleugel. Ze opent het eerste tuinhekje dat ze tegenkomt. Waar zal ze deze eieren nu weer eens verstoppen? Vreemde eieren zijn het. Afzender onbekend.

Themacolumn geschreven voor ColumnX.
Thema: Het gaat ergens nergens over.
Verplichte woorden: column, paaien, schoenendoos, tante, vingerplant, zandkasteel.
Verboden woorden: ColumnX, CX, de, ergens, lente, nergens, voorjaar.