28-05-2010

Webawards (17/23) en Librarything (18/23)

Wie wint er niet af en toe graag een prijsje? Bij spelletjes en quizen of zo maar in de supermarkt. Ach, doe maar.

Ook web2.0 doet er graag aan mee. Fascinerend hoe je door de prijswinnaars te bekijken op nieuwe ideeën komt. 23Dingen raadt Seomoz aan. Door de site te bekijken wordt je gelijk getracteerd op de laatste ontwikkelingen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (Search Engine Optimization). Gratis en voor niks. het kost wel wat moeite maar dan vind je ook iets.

Hoe langer je zoekt en speurt hoe meer toeters en bellen je zintuigen te verwerken krijgen. Win, win, win, schrijf in, schrijf in, schrijf in ... tag, tag, tag. Met mijn toetsenbord tik ik alles snel in. Mijn muis houdt mij amper bij. Mijn monitor flikkert een orkaan aan kleuren in mijn gezicht. Flickr verbleekt erbij.

Ik heb nog een leuk alternatief voor handen voor de awards van Seomoz. Ze zijn namelijk niet uniek in het prijzencircus. Voor webbyawards is dit ook een leuke site. Simpel, effectief en met heldere naamgeving. Webbyawards . En ook nog met een heldere rubricering.

Over rubriceren gesproken. Kwam recentelijk een oude bekende tegen in de cursus 23dingen. LibraryThing. Ooit nog eens mee lopen stoeien. Ik was dan ook verbaast toen ik zag dat mijn LibraryThing nog leefde. Daar stonden ze op de plank op mijn scherm, mijn 13 favoriete boeken.

Ik heb ze meer dan een jaar geleden met veel moeite op LibraryThing geplaatst. Als ijverige biebmiep wilde ik natuurlijk alleen maar verwijzigingen naar de juiste edities. Dat lukte niet echt. Ik kwam erachter dat een hele hoop boekomslagen c.q. kaften nog niet online beschikbaar waren. Toen knapte er iets. De vele boeken in mijn kast lachten me vierkant en rechthoekig uit. de meesten hadden geeneens een ISBN nummer. Kun je nagaan hoe oud mijn boeken zijn. Ze kreunen om gescand te worden.

Maar dat is voor later. Dat geldt overigens voor bijna alle web2.0 toepassingen. Ik steek alleen nog met regelmaat effort in gestolde trends. Of zal ik dit berichtje toch maar even twitteren ...