23-06-2014

Fynn

Daar is ie dan. Vertel het rond. Geboren op een zonnige zondagmorgen, om 6 uur. Stamhouder van het geslacht Christis, luisterend naar de naam Fynn. Zusje Féline is apetrots en sluit haar broertje meteen in de armen. Net als pa en ma en de trotse opa’s en oma’s. Wat een mooie naam, Fynn. De naam doet mij denken aan een filmster of aan een figuur uit een stripverhaal. Het toeval wil dat op Fynn’s geboortedag de duurste striptekening ooit is verkocht. Een dubbelpagina nog wel. Voor maar liefst 2,5 miljoen euro. De tekening is gemaakt om te gebruiken voor de binnenkant van het omslag van Kuifje-albums. Kuifje staat in verschillende situaties afgebeeld, in ridderharnas, op een wilde stier en in verschillende voertuigen. En dat in 2014, het jaar van het paard.

Op 25 mei, geboren op de dag van het Vermiste Kind, heten wij Fynn van harte welkom. Een dag die sinds 2001 ook bekend staat als Towel Day. Een dag waarop in diverse landen, niet de vlag maar een handdoek uit het raam gehangen wordt, als eerbetoon aan de Engelse sciencefictionschrijver Douglas Adams, bekend van het Transgalactisch Liftershandboek. Een dag waarop Roel van Duijn samen met anderen, in 1965 een pamflet uitgeeft, waarmee de Provobeweging het licht ziet. Een dag waarop de republiek van Taiwan is gesticht en PSV in 1988 de Europacup 1 wint door Benfica te verslaan met strafschoppen. De dag waarop Google zijn peepshow ‘Street View’ lanceert, in 2007.

De geboortedag van Fynn is vooral met radio en TV verbonden. Britse muzikant Paul Weller, Canadese acteur Mike Myers en ook radiopresentator Giel Beelen gingen Fynn voor. Met Laurentien Brinkhorst krijgt de dag ook nog een koninklijk tintje. Een voetballer mag deze dag niet ontbreken. Belg en PSV-er Luc Nilis ziet in 1967 het licht. Televisiepresentator, programmamaker en omroepoprichter (BNN) Bart de Graaff is deze dag helaas op jonge leeftijd (35) overleden. Zo ook de Poolse generaal en politicus Wojciech Jaruzelski. Hij werd 90.

In de aanloop van Fynn’s geboorte brengen miljoenen Europeanen hun stem uit voor het Europees Parlement. Dat heeft heel wat voeten in aarde. Dat geldt ook voor internetbankieren. Uit veiligheidsoverweging raadt Betaalvereniging Nederland aan om voorlopig geen Internet Explorer te gebruiken, maar een andere browser. Het is dus zaak om even geen geld uit Windows te gooien!
In de Top 40 voert Calvin Harris met het nummer ‘Summer’ de ranglijst aan. Ons klimaat wordt steeds warmer. Hij zingt dan ook: When I met you in the summer. To my heartbeat sound. We fell in love. As the leaves turned brown. Interessant is ook de nummer 2 positie, ‘Calm After The Storm’ van gelegenheidsduo The Common Linnets (Ilse de Lange en Waylon). Zij worden tweede tijdens het Eurovisie Songfestival 2014. De hoogste notering sinds Teach-In in 1975 met het nummer ‘Ding-A-Dong’ het songfestival won. De Oostenrijkse winnaar van 2014, Conchita Würst, is een opvallende verschijning, een man met baard in een jurk. Hij wint met een James Bond-achtig nummer.

Fynn is een Finse jongensnaam en betekent eerlijk. Wat zal het leven voor jou gaan brengen, Fynn? Geboren in het jaar van het paard, ben je loyaal, vriendelijk en bezield. Populair en aantrekkelijk en een geboren gastheer. Dat heb je ongetwijfeld van je moeder. Je houdt van bijeenkomsten en weet anderen in beweging te zetten en te inspireren. Je bent levendig, onafhankelijk, eerlijk en direct. Een pragmaticus die bij problemen direct een oplossing zoekt. Een betrouwbare vriend die doet wat ie beloofd. Pas wel een beetje op je temperament, zeker als er tegenslag op je pad komt en als zaken wat moeilijk gaan. Aan stress heb je een broertje dood. Beroepen waarin jij je misschien thuis gaat voelen hebben allen te maken met communicatie. Misschien wordt je wel onderwijzer, priester, bibliothecaris, hotelhouder, journalist of artiest. Het is je allemaal gegeven.

Tweelingen is jouw sterrenbeeld. Dat betekent dat je veelzijdig bent en je makkelijk aanpast. Fynn is verrassend, origineel, duurzaam en authentiek. Geheel in lijn met zijn eigen kledinglijn. Je bent communicatief en geestig, intellectueel en welsprekend, jeugdig en levendig. Tweelingen is een beweeglijk luchtteken en 'beweeglijk' betekent hier vooral veranderlijk. Je pa en ma zullen over veel geduld moeten beschikken want je hebt veel behoefte aan afwisseling en verandering. De 'waarom' vraag is jou op het lijf geschreven. Door jouw grote nieuwsgierigheid kun je last hebben van nerveus aandoende energie die soms moeilijk in goede banen te leiden is. Je valt moeilijk in slaap, want slapen vind je eigenlijk zonde van je tijd. Toch is het belangrijk dat je went aan regelmaat. Maar met jouw levendige fantasie ga je ongetwijfeld de wereld veroveren. Heel veel succes daarbij. Dikke kus.

Oudoom Mien